De dirigent

Frank Kaman (1970) is organist, pianist, koordirigent en muziekdocent. Hij volgde een gedegen opleiding aan het Conservatorium van Enschede en Zwolle. Bij Gijs van Schoonhoven rondde hij zijn orgelstudie af met het diploma UM. Daarnaast specialiseerde hij zich in kerkelijk koordirectie, schoolmuziek en bijvak piano. Aan de Hochschule für Musik ‘Franz Liszt’ te Weimar studeerde hij orgel bij prof. Rainer Böhme en orkestdirectie bij prof. Nicolàs Pasquet.

Als dirigent is hij verbonden aan het Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld, het Christelijk Zangkoor Nijverdal en het Interkerkelijk koor Deo Cantemus Doornspijk. Daarnaast dirigeert hij het door hem opgerichte projectkoor frank en vrij.

Als muziekdocent is hij werkzaam op het Greijdanus te Hardenberg. Daarnaast geeft hij privélessen orgel en piano.

Frank Kaman begeleidt diverse koren en solisten op orgel en piano. Hij begeleidt kerkdiensten en geeft orgelconcerten.

Frank Kaman verleende zijn medewerking aan verschillende cd-opnames. Zijn eigen spel is vastgelegd op drie solo-cd’s: Populair Orgelconcert (Hasselt), Improvisaties (Doesburg) en Celebratio (Bolsward).

Met toetsenist Gerhard Meerholz maakte hij een succesvolle ‘Music’-serie: drie cd’s waar het orgel samen met synthesizer op een swingende manier ten gehore wordt gebracht.